Menu

Om oss

32131995 fick Eva Andrén frågan om hon kunde sätta ihop något festligt åt Huges 50-årsjubileum. Resultatet blev Huddingerevyn.

– Efter att vi satte upp revyn åt Huge, kände vi att ville fortsätta. Vi började då med teaterföreningen Rampfeber, säger Eva, som både skriver manus och står på scenen.

– Vi var amatörer och kvaliteten var inte alltid på topp. Men alltmer som vi spelade har vi blivit halvproffs. I dag vet många inom revybranschen vilka vi är.

– Jag och Ingrid Jonsson, som varit med sedan starten, kommer tillsammans med övriga eldsjälar som finns inom föreningen att se till att revyn lever vidare.

3220Eva har kommit tvåa i Revy-SM med numret ”Något till kaffet”. Ingrid har skrivit över 300 revytexter.

– Vi som står på scen gör det här helt ideellt. Varför? För att det är en helt galen och fantastisk resa vi gör tillsammans, säger Ingrid.

Ofta är revy fullt med snuskiga historier och buskishumor.

– Vi har ju inte så mycket ”slag under bältet” som många andra revyer. Det är inte riktigt våran grej. Det är roligare med nummer som speglar någonting från samtiden. Det är bara tjejer som skriver våra nummer, det är väldigt ovanligt, säger Eva.

En röd tråd som har följt Huddingerevyn har varit att ta upp aktuella samhällsfrågor med hjälp av humor och satir. För syftet är att få publiken att skratta. Men, kan man skoja om tiggeri, kränkta människor, hen, blöjpappor och Gudrun Schyman utan att slå för långt under bältet? Ja det kan man, enligt teatergruppen Rampfeber.Vi skämtar om hur vi förhåller oss till det. Där är det våra egna skuldkänslor som man kan skratta åt. Det får inte sitta någon i publiken med osmaklig känsla i magen. Då har vi misslyckats. Men det tror jag att vi inte kommer göra.
Robert Pukitis

– Det får vara lite elakt. Men samtidigt får man inte tappa bort kärleken. Den måste finnas i allt man gör, säger vår regissör Robert Pukitis.

För alla yngre läsare under femtio år: Revy är en scenkonst som blandar sång, dans och teater. Revy betyder återblick och sketcherna kommenterar samtiden. Ofta retsamt.

– Vi tar upp ganska tunga grejer, hur jävligt vi har det på jorden nu. Det behövs platser med högt i tak där vi kan spegla vår omvärld. Tidningar är en sådan plats, teaterscenen en annan. Revyns uppgift är att göra det med ett garv, säger Robert.

I början var Huddingerevyn en lokal­revy. Vi häcklade med kommunens politiker och hur Huddinge centrum höll på att utvecklas. Nu förtiden är Huddingerevyn en av Stockholms mest populära och välbesökta revyer. Vår föreställning skämtar om företeelser som alla kan ta till sig oavsett var man bor. Vi har en växande publikskara från andra platser än Huddinge. Vi garanterar att även ni blir mycket nöjda.

Efter vår 21:a revy, Tillbaka till Nutiden, är det dags att göra något mera än revy. Vi kommer att tydliggöra detta genom att börja marknadsföra oss som Rampfeber. Vårt första icke-revy-framträdande kommer i april med ”Det var en gång med Sing-a-long”.

Varmt välkomna!

Den här webbplatsen använder "cookies" för vissa funktioner. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.